Redőny és árnyékolástechnika

AblakBazár

Cégünk redőnyök és árnyékolástechnikai termékek széles választékát kínálja, egyedi méretben gyártva.

A redőny az ablak egyik legnépszerűbb kiegészítője, megvédi a nyílászárót a külső környezeti tényezőktől, gondoskodik a helyiségek árnyékolásáról, valamint megvéd a külső bámészkodók elől. Kiváló hőszigetelő és még betörésvédelmi szempontból is előnyös tulajdonságokkal rendelkezik. A redőnyöket leggyakrabban a tokszerkezet és az alapanyag szerint kategorizáljuk. A lamellák alapanyaga lehet műanyag vagy alumínium is.

A következő főbb típusokat különböztetjük meg tok szerkezete szerint:

Külső tokos redőnyök

Felszerelésük történhet a nyílászárókkal egy időben, vagy akár utólagosan, meglévő ablakok-ajtók elé is beépíthetők. Működtetésük lehet gurtnis vagy motoros mozgatású, kiegészülhetnek integrált szúnyogháló rendszerekkel.
A vakolható tokos redőnyök installálására sok esetben azonban már az épület tervezésekor fel lehet készülni a redőny fogadására alkalmas áthidaló-kialakítással. A vakolható tokos redőnyök az épület hőszigetelése és színezése után rejtett módon helyezkednek el az ablakok felett, azokból csak egy keskeny szerviz nyílás látható.

A felhasznált anyagoknak köszönhetően az alumínium tokrendszer tökéletes színtartást, hosszú élettartamot és kiváló hőszigetelési képességet biztosít. Az épület nyílászáróira felszerelt redőnyök a természet minden támadásának ki vannak téve, ezért a nyers alumínium felületeket, a színt adó porlakk réteg felhordása után egy mattosodást gátló, vastag lakkréteggel látják el. E lakkrétegeket külön-külön égetik rá az alumínium felületre. Így a redőny határozottan nagyobb tartósság, jobb ellenállás, valamint színtartósság, és UV sugárzás elleni védelemmel egészül ki.

A lamellák számos faerezetes mintával vagy számos RAL színben rendelhetők.

Gyakori kérés az alumínium redőny rendszerek automatizálása, főleg nagyobb felületek esetén, ahol a redőny súlya miatt a manuális működtetéssel nehézkes lenne. Az egyszerű fali kapcsolótól a távirányítóval vezérelhető, helyiségenként vagy külön-külön mozgatható, magas fokon automatizált rendszerekig, vagy akár az okos otthonokig bármilyen megoldás kivitelezését meg tudjuk oldani.

Belső (ráépíthető) tokos redőnyök

Felszerelésük a nyílászárókkal egy időben, vagy korábban történik. Új építésű ingatlanoknál az áthidalók kialakításánál fel lehet készülni a redőnytokok beépítésére. Régi típusú, ú.n. gerébtokos ablakoknál ez a rendszer a legalkalmasabb az ablak fölött elhelyezkedő redőnydoboz helyének kiváltására.

A belső tokos redőnyök jellemzője, hogy a nyílászáró tetejére rögzítve kapnak helyet, általában az ablakokkal-ajtókkal egy időben kerülnek beépítésre. A nyílászáró és a redőnytok közötti kapcsolatot speciális klipsz teszi lehetővé, ennek köszönhetően az ablakelem statikusan is megerősítésre kerül. A redőnydoboz külső síkja megegyezik az ablak síkjával, a toknak az épület beltere felé van kiterjedése. A belső tokos redőnyök szerelése belülről történik. A ráépíthető redőnyrendszerek típustól függően külső és belső vakolóéllel is elláthatók, így a tok szélessége akár 38 cm-es falvastagságig is kiegészíthető.

A redőny egyéb előnyei

  • zajcsökkentő
  • gazdag színválasztékban kapható (akár faerezetes mintákban)
  • igazítható a nyílászáró színéhez
  • kombinálható függőlegesen mozgatható szúnyoghálóval egybeépítve
  • különböző felépítésű tokrendszerkkel a nyílászáróknak és a falkialakítának leginkább megfelelő kivitelben
  • redőnyeink készülhetnek műanyag vagy alumínium kivitelben
  • kiegészülhetnek a redőnydobozba épített mobil szúnyoghálóval