Fa nyílászárók

AblakBazár

Fa nyílászáró vagy műanyag nyílászáró? Melyiket válasszam?

Sok esetben a fa ablak beépítése bizonyul a legjobb választásnak, mivel így megőrizhető az épületek korhű megjelenése. Új építésű ingatlanoknál pedig a természetes anyagokat kedvelők számára jelentenek ideális megoldást a korszerű fa nyílászárók.

A faanyag tartósságára számtalan bizonyítékot találunk, hiszen számos 100 évesnél is régebbi épületben található a mai napig kifogástalanul működő fa ablak és ajtó.

Napjainkban a fa nyílászárók a technika fejlődésének köszönhetően a megfelelő ápolás, kezelés mellett akár hosszabb élettartam elérésére is képesek.

Amennyiben fa nyílászárók készítésével és beépítésével kapcsolatban szeretne árajánlatot kérni, kattintson ide, majd a méretek megadása után azonnali ajánlatot küldünk Önnek.

A fa ablak készítéséhez felhasznált alapanyagok

Esztétikai és műszaki szempontból egyaránt meghatározó jelentőségű a felhasznált faanyag fajtája és minősége. Fa ablakaink válogatott, csomómentes borovi fenyő, tölgy, vagy meranti alapanyagokból készülnek, hossztoldott illetve toldásmentes kivitelben. Az erős kültéri igénybevételnek kitett fa nyílászárók gyártásához kizárólag három rétegben ragasztott, hibamentes faanyagot használunk, amely szavatolja vetemedésmentességet. A fa nyílászárók megfelelő párazárását a két körben futó szilikongumi tömítés, a vízelvezetést pedig a fa ablak színéhez igazodó vízvető profil biztosítja. A hosszú távon problémamentes működtetést a Roto vasalatrendszerei biztosítják. Az általunk gyártott fa ablakokat és ajtókat fokozott hőszigetelésű, argon gáz töltésű dupla üvegezéssel szállítjuk.

Garancia: 2 év teljes körű garancia

  • Felületkezelésre
  • Vasalatokra
  • Üvegre
  • Nyílászárókra

 

Ha kérdéseire nem találta meg a választ, vagy többet szeretne megtudni termékeinkről, kérjen azonnal segítséget Elérhetőségeinken!

Amennyiben fa nyílászárókról szeretne árajánlatot kérni, kattintson az alábbi gombra, majd a méretek megadása után azonnali online ajánlatot küldünk Önnek!

A fa nyílászárók felületkezelése

Fa ablakainkat és ajtóinkat természetesen megfelelő felületkezeléssel látjuk el a hosszabb élettartam és nagyobb ellenálló képesség érdekében. A bevonatot környezetbarát “ICLA-MILESI-ADLER” vízbázisú impregnáló alap + 2 fedőréteg (szintén vízbázisú, 300 mikron vastagságú) lazúros festék képezi, amely hosszú évekig rugalmas marad és a szintetikus oldószeres festékekkel ellentétben, követi a fa hőtágulását. Ezt a vastagságot ilyen minőségben ecsettel történő felhordással nem lehet elérni, a fa nyílászárók felületkezelését géppel végezzük.

A fa ablak és fa ajtó karbantartása esetén két fontos tényezőre kell figyelnünk. A fa ajtók és fa ablakok felületének tisztítása, felületkezelése funkcionális és esztétikai szempontból is rendkívül fontos. Az otthonunk külsejének egyik fő meghatározója a szépen kezelt fa nyílászáró. A fa ajtók és fa ablakok festésekor, lakkozásakor figyeljünk arra, hogy a vasalatot és a szigetelőgumit ne kenjük be, mert ez károsíthatja ezeket részeket.

A fa nyílászárók felületkezelése mellett szintén fontos feladat a vasalatok és a szigetelőgumi karbantartása. A fa ajtók és fa ablakok esetében a mozgó alkatrészeket (vasalatok) száraz ecsettel tudjuk portalanítani, majd műszerolajjal kezelni. A fa nyílászárók szigetelőgumi részeit szilikon alapú tisztítószerrel tudjuk ápolni.

A fa nyílászárók beépítési mélysége

Alapkivitelben 68 mm-es beépítési mélységű nyílászáróinkat kínáljuk, de rendelhető 78 vagy 88 mm-es mélységű kerettel is a szerkezet. A két szélesebbik változat 3 rétegű üveg fogadására is ideális, a modern kor követelményeinek megfelelően.

Standard színválaszték több mint 43 féle színből:

Minden fa ablak és ajtó az ügyfél által kívánt kivitelben és megjelenéssel készül: Megrendelőink a fehér színtől a világos bükkön át egész a sötét dió, vagy arany tölgy színekig választhatnak színskálánkból.

Az általunk gyártott fa ablak üvegszerkezete: ( 4 – Float / 16- argon gáz / 4 Low-e )Ug (k) = 1,0

,,Siegenia Aubi” 1,5 cm-es küszöb magassággal, 19cm-es tok szélességgel, hőhíd-mentesítő szigeteléssel ellátvaEmelő toló erkélyajtó

ROTO “nt” vasalat – Körben futó kétszeres gumitömítéssel

– Szárnyemelő kar a nyitás és zárás könnyítésére

– Hibás működtetés gátló

– Rés-szellőztető

– Elegáns nemesacél hatású felület

– Bronz színű alumínium szárny élvédő és bronz szoknyás vízvetővel

– Kilinccsel megegyező színű műanyag pánttakaróval