Fa nyílászárók

AblakBazár

Sok esetben a fa ablak beépítése bizonyul a legjobb választásnak, mivel így megőrizhető az épületek korhű megjelenése. Új építésű ingatlanoknál pedig a természetes anyagokat kedvelők számára jelentenek ideális megoldást a korszerű fa nyílászárók.

A faanyag tartósságára számtalan bizonyítékot találunk, hiszen számos 100 évesnél is régebbi épületben található a mai napig kifogástalanul működő fa ablak és ajtó. Napjainkban a fa nyílászárók a technika fejlődésének köszönhetően a megfelelő ápolás, kezelés mellett akár hosszabb élettartam elérésére is képesek.

Amennyiben fa nyílászárók készítésével és beépítésével kapcsolatban szeretne árajánlatot kérni, kattintson az alábbi gombra! A méretek megadása után azonnali ajánlatot küldünk Önnek.

A fa nyílászárók készítéséhez felhasznált alapanyagok

Esztétikai és műszaki szempontból egyaránt meghatározó jelentőségű a felhasznált faanyag fajtája és minősége. Fa ablakaink válogatott, csomómentes borovi fenyő, tölgy, vagy meranti alapanyagokból készülnek, hossztoldott illetve toldásmentes kivitelben. Az erős kültéri igénybevételnek kitett fa nyílászárók gyártásához kizárólag három rétegben ragasztott, hibamentes faanyagot használunk, amely szavatolja a vetemedésmentességet. A fa nyílászárók megfelelő párazárását a két körben futó szilikongumi tömítés, a vízelvezetést pedig a fa ablak színéhez igazodó vízvető profil biztosítja. A hosszú távon problémamentes működtetést a Roto vasalatrendszerei biztosítják. Az általunk gyártott fa ablakokat és ajtókat fokozott hőszigetelésű, argon gáz töltésű üvegezéssel szállítjuk.

A fa nyílászárók felületkezelése

Fa ablakainkat és ajtóinkat természetesen megfelelő felületkezeléssel látjuk el a hosszabb élettartam és nagyobb ellenálló képesség érdekében. A bevonatot környezetbarát “ICLA-MILESI-ADLER” vízbázisú impregnáló alap + 2 fedőréteg (szintén vízbázisú, 300 mikron vastagságú) lazúros festék képezi, amely hosszú évekig rugalmas marad és a szintetikus oldószeres festékekkel ellentétben, követi a fa hőtágulását. Ezt a vastagságot ilyen minőségben ecsettel történő felhordással nem lehet elérni, a fa nyílászárók felületkezelését géppel végezzük.

A fa ablak és fa ajtó karbantartása esetén két fontos tényezőre kell figyelnünk. A fa ajtók és fa ablakok felületének tisztítása, felületkezelése funkcionális és esztétikai szempontból is rendkívül fontos. Az otthonunk külsejének egyik fő meghatározója a szépen kezelt fa nyílászáró.

Standard színválaszték több mint 43 féle színből:

Minden fa ablak és ajtó az ügyfél által kívánt kivitelben és megjelenéssel készül: Megrendelőink a fehér színtől a világos bükkön át egész a sötét dió, vagy arany tölgy színekig választhatnak színskálánkból.

A fa nyílászárók beépítési mélysége

Alapkivitelben 68 mm-es beépítési mélységű (Trend) nyílászáróinkat kínáljuk, de rendelhető 78 (Gold) vagy 92 mm-es (Platinum) mélységű kerettel is a szerkezet. A két szélesebbik változat 3 rétegű üveg fogadására is ideális, a modern kor követelményeinek megfelelően.

Fa ablakok

Ablakaink a modern technológia és a természetes anyagok harmóniáját nyújtják Önnek, az apró részletek tökéletes kidolgozásával. A kitűnő hő- és hangszigetelés mellett szín- és formavilágukban is igazodnak elképzeléseihez. Az egyedülállóan vékony keretek és nagyobb üvegfelületek mind esztétikailag, mind műszaki teljesítményben kiemelkedővé teszi a többi nyílászáró közül.

Fa bejárati ajtók – a ház dísze

A bejárati ajtó az első, amivel vendégeink találkoznak, sőt: az utcafront felé is ez az elem, amely a ház összképét leginkább befolyásolja. Nem mindegy tehát, hogy milyen a bejárati ajtó külső megjelenése, esztétikuma. Lényegesen nagyobb stabilitással és merevséggel rendelkezik, mint a műanyag ajtó. A természetes anyagok hívei számára a legideálisabb választás. További előnye, hogy lélegzik és minimális ápolás mellett hosszú távon megőrzi szépségét és otthonosságát.

A nálunk rendelt fa bejárati ajtó készülhet mélyen üveges, vagy vízszintes és függőleges szárnyosztásokkal tagoltan, melyek a keret méretén belül szabadon változtathatók. Az ajtó megjelenésének csak az ügyfél fantáziája szab határt, álmai fa ajtóját akár egy fénykép alapján is elkészítjük Önnek. A bejárati ajtók tetszőleges méretűek, egy vagy többszárnyúak lehetnek. 

Sok esetben az ajtók fix oldal- vagy felülvilágítóval egészülnek ki, teret engedve még több fény bejutásának. 

Amennyiben bármilyen további kérdése lenne bejárati ajtóinkkal kapcsolatban, kérjük vegy fel velünk a kapcsolatot.