Tetősík ablakok

AblakBazár

A tetőtéri ablak a levegőztetés és a fényszórás tekintetében speciális igényeket elégít ki. Az újépítésű épületek alapvető részévé váltak, mivel az új technikai megoldásoknak köszönhetően új lehetőségeket nyitnak a modern építészet számára. Számtalan megoldás közül választhatunk a tetőtéri bevilágítás biztosítására, a tetőtéri ablak beépítésével az eddig használaton kívüli sötét padlástér könnyen átalakítható fényes szobává. Ezek az ablakok a legjobb alapanyagokból a legmodernebb technológia felhasználásával készülnek, ez garantálja az ablak tartósságát, a biztonságot és a nagyon jó hőszigetelő képességet. Tetősík ablak beépítő kerettel rendkívüli áron. Tetőtéri ablak a leggyakoribb szarufa kiosztáshoz igazodó méretekkel hőszigetelt üvegezéssel az Ablak Bazártól!

Tetőterek esetén a tetősík-ablak a legelterjedtebb és széles választékban kaphatóak. Mindenképpen érdemes olyan ablakot választani, amely kevés helyet vesz el a tetőtérből, nem nyílik oda be: például a billenő, felnyíló tetőablak. A tetősík-ablak gyártói saját termékeikhez árnyékolókat is kínálnak, célszerű ezek közül választani.

Az építkezésnél ajánlott beszereltetni – lehetőség szerint – rejtett redőnytokokat, melybe beilleszthető a redőny vagy a lamellás árnyékoló. Mivel a tető síkjába vannak beépítve, így a beázás veszélye is csökken, valamint nagyobb a széllel szemben való ellenállásuk is.

A tetőablakok főbb típusai

Felnyíló

  • Az ablakszárny alsó részén elhelyezkedő kilincs segítségével kifelé nyitható
  • Kiváló kilátást nyújt
  • Tágasság érzetét kelti

Billenő

  • Felső kilinccsel nyitható
  • Az ablak alatti terület jól kihasználható, bútorozható
  • Elektromos működtetés is megoldható

Tetőkibúvó, kijáró

  • Egyszerűvé teszi a tetőre való kijutást
  • Lakóhelyiségekre nem ajánlott, inkább használaton kívüli helységbe beépíthető

Tetőtéri ablak alá építhető kiegészítő ablak (soroláshoz)

  • Jobb kilátás, nagyobb térérzet
  • Érdekes, tetszetős belső terek

 

Hasznos tanácsok

– Alapszabály, hogy minél kisebb a tető hajlásszöge (minél laposabb a tető), annál hosszabb ablakra van szükség.

– Tervezésnél figyelembe kell venni, hogy a nyitószerkezet kb. 180-200 cm-es távolságra kerüljön a padló síkjától, mégpedig azért, hogy az ablak működtetése egyszerű legyen, a kilátás pedig zavartalan.

– A kilincsek elhelyezésére is oda kell figyelni (alsó vagy felső kilincses ablak), mivel ha a felső kilincses ablakot túl magasra építik be, akkor az ablak csak távműködtetővel nyitható. Abban az esetben viszont, ha az alsó kilincses ablakot túl alacsonyra rakják, akkor kényelmetlen vagy akár lehetetlen a használata.