Toló erkélyajtó rendszerek

AblakBazár

Toló erkélyajtó rendszereinket azoknak ajánljuk, akik helytakarékos megoldást kívánnak elérni, illetve kényelmes működtetésű és exkluzív nyílászárókon keresztül kívánnak otthonukban közlekedni. A toló rendszereket általában nagy szélességek esetén alkalmazzuk (200 cm felett).

Toló-bukó erkélyajtó

A legközkedveltebb toló rendszer a toló-bukó működtetés. Az ajtó egy fix elemből, valamint egy tolható szárnyból áll. Zárt állapotban a szárny a fix üvegfal síkjában helyezkedik el. A nyíló szárny a kilincs elfordításával kiemelkedik a síkból és a tokra felszerelt sínrendszerben a fix szárny elé tolható. A mozgó szárny ezen kívül bukó funkcióval is rendelkezik.

Gyártható kétszárnyú kivitel is ezzel a működéssel, ilyenkor középen kap helyet a két nyíló szárny, míg két oldalt fix elemek helyezkednek el, ezekre a tolódnak rá szárnyak nyitott állapotban. Nagy méretű szárnyak esetén a könnyebb kezelés érdekében kényszer működtetésű vasalattal is rendelhető (a kilincs elfordításával az ajtó könnyedén nyílik és záródik a rásegítésnek köszönhetően). Toló-Bukó és Emelő-Toló erkélyajtó, valamint Harmonika erkélyajtó és minden ami nyílászáró – Az Ablak Bazárnál mindezek kedvező áron, rövid határidővel rendelhetők!

Ha már pontosan tudja, milyen műanyag nyílászáróra van szüksége, kérjen azonnali online árajánlatot!

Emelő-toló erkélyajtó

Az emelő-toló erkélyajtókra dupla tokszélesség (190 mm-es beépítési mélység) jellemző. Ennek következtében zárt és nyitott állapotban a fix és a mozgatható szárny különböző síkban helyezkedik el. A kilincs elfordításával az ajtó megemelkedik és a görgők segítségével könnyen elhúzható. Burkolati viszonyoktól függően jól süllyeszthető, minimális küszöb-magassággal rendelkezik. A speciális vasalat kialakításnak köszönhetően nagy szárnyméret esetén is könnyed működtetést tesz lehetővé.

Gyártható kétszárnyú kivitel is ezzel a működéssel, ilyenkor középen kap helyet a két nyíló szárny, míg két oldalt fix elemek helyezkednek el.

Harmonika erkélyajtó

A harmonika ajtók a lehető legszélesebb átjárást biztosítják a teljes nyílás megnyitásával. A harmonika ajtó teljesen egyedi kialakítási ill. működési alternatívaként kínálkozik. A nyíló szárnyak harmonika-mechanizmusa révén az ismert szerkezetekkel szemben az érhető el, hogy nagy fesztávok esetén majdnem az egész felület nyithatóvá, szabaddá válik.

Sem fix üvegezések, sem a függőleges ill. vízszintes osztások nem zárják el az átjutást. Célszerű méretezéssel elkerülhető, hogy a nyitott szárny aránytalanul szélesen, ezáltal zavaróan benyúljon a belső terekbe.

Méretezésnél, tervezésnél célszerű minimum 40 cm-es szárnyakkal számolni, valamint fontos tudni, hogy a szárnyak száma minimum 3 maximum 6 lehet. A korszerű vasalatok gondoskodnak a kényelmes kezelésről.

Toló rendszerű erkélyajtóinkat csúcsminőségű REHAU és KBE alapanyagokból készítjük, bizonyos rendszereket (emelő-toló, harmonika)