Kétszárnyú ablak, erkélyajtó

AblakBazár

Kétszárnyú ablakok és erkélyajtók esetén általában mindkét szárny nyitható, de lehetőség van arra is, hogy akár mindkét szárny bukó-nyíló kivitelű legyen. Az alábbiakban a kétszárnyú ablakok csoportosításáról olvashat. Kétszárnyú ablak, erkélyajtó és minden ami nyílászáró, bejárati ajtó, beltéri ajtó – Az Ablak Bazárnál mindezek kedvező áron, rövid határidővel rendelhetők!

Tokosztott ablak

A szárnyak jobb és bal oldalra nyílnak, nyitott állapotban az ablak közepén látható a tok függőleges osztása. A tokosztóra lehet felszerelni a redőny lefutóit, így megoldható a két szárny előtt két egymástól független redőny működtetése is. Kilincs van mindkét szárnyon, tehát egymástól függetlenül működtethetők, a két szárny külön nyitható és buktatható.

Ha már pontosan tudja, milyen műanyag nyílászáróra van szüksége, kérjen azonnali online árajánlatot!

Középen felnyíló ablak, erkélyajtó

A váltószárnyas ablakok kétszárnyú, középen felnyíló szerkezetek. A tokosztós ablakhoz képest az a különbség, hogy a két szárny egymástól függetlenül nem mozgatható. Csak az egyik szárnyon található kilincs, ez a szárny buktatható és nyitható is, míg a másik csak nyílik. A második nyíló szárny kallantyúval nyitható.

A régi, három vagy négyszárnyas ablakokat is ki lehet váltani korszerű, hőszigetelt műanyag nyílászárókkal. Ezekben az esetekben többnyire tartanunk kell a ház arculatához illő tagolást, de az egyedi igényekhez igazodva el is térhetünk attól. Technikailag ezekben az esetekben készíthetjük a többszárnyú ablakot egy közös tokban, a szárnyak felfüggesztésénél függőleges tokosztásokat alkalmazva. Ha a nyílászárók mérete indokolja, érdemes az ablakokat külön összetevőkből gyártani és a kész szerkezeteket a helyszínen összeépíteni, sorolni. Például egy háromszárnyú ablakot egy bukó-nyílóból és egy kétszárnyúból, vagy egy négyszárnyas ablakot kettő kétszárnyúból. Ebben az esetben nagyobb a szerkezetek stabilitása, és akár minden szárny lehet egymástól független bukó-nyíló kivitelű.

Kétszárnyú ablakainkat és erkélyajtóinkat csúcsminőségű REHAU és KBE alapanyagokból készítjük, fokozott hőszigetelésű üvegezéssel. Az ablakok egyedi méretben és tetszőleges faerezet-mintázatú vagy RAL színben tudjuk szállítani!